Ylioppilasmiekkailijat

Ylioppilasmiekkailijat palkitsi pitkäaikaisen seura-aktiivin Vuoden Ylioppilasmiekkailijaksi

Posted by realanko : 28.5.2013

simo_2013

Ylioppilasmiekkailijat ry:n vuotuinen Vuoden Ylioppilasmiekkailija -tunnustuspalkinto luovutettiin lauantaina 25.5. järjestetyssä Ritarikunnan kesäjuhlassa seuran pitkäaikaiselle toimijalle, Simo Siiriälle. Simo on toiminut seurassa jo noin viidentoista vuoden ajan niin seuran luottamustehtävissä kuin ohjaustyössäkin. Simo on myös edustanut Ylioppilasmiekkailijoita kilpailullisesti pääaseenaan floretti vaikka hänet on myös nähty niin kalvan kuin säilänkin varressakin.

Aikaisempina vuosina Simo toimi seuran teatterimiekkailuryhmässä ja hän on käynyt ryhmän kanssa esiintymässä useissa tilaisuuksissa. Teatterimiekkailu on tosin viime vuosina hieman hiipunut mutta Simo on silti löytänyt seuran toiminnasta aktiivisia osallistumisen paikkoja ja hän on kehittänyt toimintaa seuran luottamushenkilönä.

Vuoden Ylioppilasmiekkailija –valinnassa painotettiin Simon osallistumista alkeis- ja jatkokurssien suunnitteluun ja ohjaamiseen sekä siinä tehtyyn kehitystyöhön. Alkeis- ja jatkokurssien jatkamisprosentti on noussut huomattavasti Simon otettua vahvempi ote niiden suunnittelusta ja toteutuksesta ja osallistujien palautteet ovat olleet kauttaaltaan positiivisia. Simo on myös vastannut aseenkorjaus- ja kokoamiskursseista ja hän on ollut mukana seuran esittämissä haastekilpailuissa.

Vuoden Ylioppilasmiekkailija -tunnustuspalkinto on perinteisesti jaettu Ylioppilasmiekkailijoiden Ritarikunnan kesäjuhlassa Suomenlinnassa ja palkintona toimii tinatuoppi johon on kaiverrettu tunnustuspalkinnon saajan nimi. Perinteen mukaan seura tarjoaa tuoppiin tunnustuksen luovutuksen jälkeen täytteeksi konjakkia jolla kastetaan niin tuoppi kuin Vuoden Ylioppilasmiekkailijan kurkkukin. Ylioppilasmiekkailijoiden Ritarikunta on perustettu seuran perustamisvuotena 1948. Ritarikuntaan kuuluun nykyisen tiedon mukaan 120 ritariksi lyötyä henkilöä.

Teksti/kuva: Lakkasuo/Alanko

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: