Ylioppilasmiekkailijat

Miekkailuesittelyt

Miekkailuesittelyt

Miekkailuesittelyistä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä seuran puheenjohtajaan (kts. hallitus).

Miekkailuesittelelyiden hinta on yksityishenkilöille 20 eur/henkilö ja yrityksille 30 eur/henkilö. Laskutus minimissään kymmenen henkilön mukaan. Maksimiosallistujamäärä esittelyyn on noin 16 henkeä.

Ohjeistus esittelyyn osallistujille

Osallistujat tarvitsevat sisäliikuntavarusteet mukaan lukien sisäpelikengät ja pitkälahkeiset liikuntahousut. Kengät ovat tärkeät turvallisuuden takia ja miellyttävyyden, koska liikumme kuparimatoilla. Pitkät housut vähentävät mustelmia, jos kärki sattuu vahingossa osumaan jalkaan, vaikkei se osuma-aluetta olekaan. Hikipyyhe ja juomapullo on myös hyvät olla. Osa miespuolisista harrastajista käyttää myös alasuojia. Miekkailuvarusteet tulee seuralta lainaan. Miekkailuesittelyissä aseena on floretti ellei toisin erikseen sovita.

Käytännössä kisahallin pukuhuoneet ovat katutasossa ja miekkailusalit yläkerrassa. Miekkailusali 2, jossa yleensä harjoittelemme, tulee ensimmäisenä vastaan, jos kävelee vaksien kopin takana olevat portaat ylös ja pingispöytien ohi. Juomapullon saa täytettyä vain kisahallin alakerrassa.

Vaarallisen lajin kattavaa vakuutusta meillä ei ole esittelyille, mutta noudatamme turvallisen liikkumisen periaatteita sekä suojavarusteiden että läpikäytävän tekniikan kanssa ja lämmittelemme aluksi. Alkoholin käyttö on luonnollisesti kielletty sekä ennen esittelyä että sen aikana. Mahdollisista vammoista kannattaa mainita ohjaajalle.

Esittely kestää yleensä noin kaksi tuntia, jossa ehditään käydä läpi hyvin lyhyt miekkailun historia, perusliikkuminen ja tervehtiminen, perushyökkäykset sekä väistöt. Lopuksi otellaan.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: